0°C

Beograd

STRADALO CRNOGORSKO PRIMORJE: Jadransko more pokazalo koliko može biti nemilosrdno! (FOTO)

Jadransko more je pokazalo da može da bude i nemilosrdno, pa tako već danima gledamo potopljenu Veneciju, a sada je stradalo i crnogorsko primorje.

Plaža "Galija" na Svetom Stefanu u Budvi, koja važi za jednu od najekskluzivnijih na crnogorskom primorju, već drugi put u poslednjih pola godine pogođena je velikom vremenskom nepogodom, koja je napravila štetu od najmanje 100.000 evra.

Izvršni direktor "Galije" Nikola Novaković kazao je da su u sličnoj situaciji brojni vlasnici plaža na crnogorskom primorju, prenose Vijesti.

- Najvažnije je da niko nije povređen. Pokušali smo da spasimo deo inventara, ali, nažalost, nismo uspeli. Šteta je ogromna - kazao je Novaković i dodaje da će trebati mnogo vremena da se šteta sanira.

- Nismo uspeli da osiguramo inventar, zato što osiguravajuće kuće ne osiguravaju objekte u blizini mora, te se nadam da će država pružiti podršku ne samo meni, već svima nama koji smo pogodjeni ovakvim nevremenom - rekao je on.

Svi se trude da turističko-ugostiteljske objekte što više približe moru, ali kada nivo vode poraste ili kada naiđe oluja, upravo je to ono što prvo strada. Iako se u ovo doba godine očekuju nepoželje situacije koje su prouzrokovane prirodnim nepogodama, veoma je teško da se zaštiti imovina.

Na sreću, u Crnoj Gori nisu pogođena istorijski važna znamenja, kao što je to slučaj sa Venecijom.

Izvor: B92.net
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar