8°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Stil.rs

NEVEROVATNO! Deca iz Azije su najzdravija na planeti: Evo zbog čega!

Mnoge azijske zemlje primenjuju neobične metode kako bi sačuvali zdravlje svoje dece

Ove metode koje se primenjuju u azijskim zemljama, lako možete primeniti u svojoj kući kako biste sačuvali zdravlje dece:

1. Sprečavaju ih da čitaju iz velike blizine

U Kini postoje specijalni držači-šipke koje decu sprečavaju da se previše primaknu knjizi i tako čitaju sa sigurne udaljenosti. Ove šipke/držači znatno popravljaju stav pri sedenju.

2. Vežba za oči

U kontinentanoj Kini osnovce i srednjoškolce upućuju na vežbe oka koje su usmerene na poboljšavanje cirkulacije krvi i opštanje očnih mišića. Vežbe sa sastoje od 6 sesija koje uključuju trljanje područja oko očiju, a obično se rade dva puta dnevno.

SVE O KORONI

ŠTA PONETI U BOLNICU NA SAJMU? Ovo je spisak neophodnih stvari

KINESKI EKSPERT DR PENG: Srbija se za mesec ili dva rešava korone!

DR KON: U Beogradu je 55 odsto na respiratoru u uzrastu od 25 do 65 godina

PODGORICA NE PRESTAJE: I ministar zdravlja odbio respiratore

HAPPYBSC U ĆUPRIJI, CENTRU EPIDEMIJE Bolnica puna, a prvi čovek opštine ima plan! (GALERIJA)

3. Polaganje ispita vrši se napolju

Većina pismenih ispita vrši se napolju.  Ova praksa ima dve dobrobiti: sprečava varanje, jer su studenti dosta udaljeni jedni od drugih prilikom sedenja, a o zdravstvenim koristima da i ne pričamo. Sunce i svež vazduh dodatno smanjuju stres zbog polaganja ispita.

4. Deca nose hirurške maske stalno

U Japanu je osnovna kultura, da osoba koja ima virus ili je alergična na polen, prašinu i td.  - nosi masku u javnosti. To sprečava raspršivanje virusa okolo i smanjuje mogućnost da se zaraze druge osobe oko vas.

5. Časovi uživo

Ukoliko je vreme nestabilno, časovi se prenose online. Deca iz udobnosti svog doma prate čas uživo, a pri tome su maksimalno zaštićeni od poplava, požara, snega i ostalih nepogoda.

6. Male porcije, zdrave hrane

U Japanu škole đacima serviraju obroke u smanjenom obimu, uglavnom sa niz priloga kao što je pirinač, povrće i meso. Nema glavnog jela, kao što to Amerikanci rade. U Japanu se sve fokusira na lokalnu proizvodnju, pa je tako i hrana sa lokalnih marketa.

7. Cene se aktivnosti napolju

Kampovanje i bilo koji vid aktivnosti napolju je poželjan. Azijske zemlje smatraju da deca i odrasli moraju biti što više u prirodi, kako bi poboljšali mentalno zdravlje.

PROČITAJTE JOŠ

DA SE NAJEŽIŠ: Emotivan susret lekara i njegovog sina, ali na distanci (FOTO, VIDEO)

POLICAJCI U BRITANIJI OBOJILI JEZERO ZBOG KORONAVIRUSA: Šta mislite, da li bismo i mi mogli ovako?

POBEDITE USAMLJENOST I LETARGIJU: Morate brinuti o PSIHIČKOM ZDRAVLJU u KARANTINU!

SRBIJA PRAVI PRVI SRPSKI RESPIRATOR: Za 4 nedelje biće završen!

HAPPYBSC I FITNES TRENER: I danas vežbamo protiv korone!

8. Pešačenje je poželjno

Deca do školi pešače, više nego što koriste gradski prevoz. Sve više azijata instalira merač koraka kako bi šetali, tj. pešačili što više.  To je jedini vid rekreacije i ljudi ga maksimalno koriste.

9. Borba protiv zavisnosti od interneta je važna

Deca se redovno kontrolišu kako ne bi došlo do zavisnosti od interneta i igrica. Deca mlađa od 16 godina, po zakonu vlade, su sprečena da budu na internetu posle ponoći.

10. Deca imaju obaveze

U Japanu se od dece očekuje da imaju obaveze i da te obaveze redovno i dobro ispunjavaju. To ih uči da se staraju o sebi.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti