28°C

Beograd

Brijanje i depilacija vam posle ovih trikova više neće predstavljati napor!

Iako nam letnja sezona nije na pomolu, već nas iza vrata i dalje čekaju hladni dani, negu kože nikako ne smemo da zanemarimo. Devojke se uglavnom opuste kada nastupe zimski meseci i zanemare negu kože tela… Da se to više ne bi događalo i da se ne biste borili sa dosadnim, uraslim dlačicama, polsušjate ove savete.

Pravi trenutak za brijanje je…

Kombinacija pare i tople vode čini da koža bude mekana, a pore otvorene, pa je najbolji trenutak za da posegnete za brijačem odmah nakon tuširanja. Brijač će glatko kliziti preko kože, a to će vas zaštititi od povreda i čitav proces postaje vrlo lak. Ne zaboravite da nakon svega dobro osušite noge i namažete hranljivu kremu ili losion za telo.

Idealno vreme za depiliranje…

Ako možete, uvek se depilirajte uveče. Zahvaljujući kratkom vremenskom periodu, između depiliranja i spavanja, iritirana koža će imati mnogo više vremena za oporavak. Takođe je relevantna činjenica da ne iritirate kožu tvrdim materijalima npr. teksas pantalonama. Obucite za spavanje laganu pamučnu pidžamu.

Najbolji smer brijanja…

Što se brijanja tiče važno je znati pravi smer odstranjivanja dlačica. Brijte ih u pravcu rasta dlačica jer se na taj način smanjuje urastanje dlačica i moguće povrede.

brijanje u suprotno od smera rasta dlačica je donekle ispravno, ali najčešće izaziva iritaciju i crvenilo kože.

Piling…

Najmanje jedan dan pre planirane depilacije ili brijanja, obavezno uradite piling celog tela jer na taj način uklanjate mrtve ćelije kože… Kao rezultat toga, koža će biti osvežena i glatka, a brijanje mnogo lakše i efikasnije.

Odmorite između jednog tretmana i drugog, posebno u najdelikatnijem bikini području. Razlog? Obe radnje na bilo koji način kao rezultat uklanjaju mrtve ćelije kože, a prekomerno tretiranje kože može dovesti do crvenila kože, pa čak i upale ili alergijskih reakcija.

Vlažna koža nakon brijanja…

Koži je nakon svakog brijanja potrebna snažna doza vlage, kako bi se regenerisala i obnovio zaštitni sloj. Potražite proizvode sa dodatkom aloe vere, pantenola ili kamilice. Oni smiruju iritiranu kožu, a ulja ublažavaju nelagodnost izazvanu epilacijom.

lepotaizdravlje
foto:arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar