11°C

Beograd

DERMATOLOZI SAVETUJU: Kako da se nosite sa bubuljicama u odrasloj dobi?

Međutim, morate biti svesni da nikako niste jedini koji se suočavate sa ovim problemom kože, a takođe i činjenice da različiti tretmani pomažu različitim ljudima i da krema koju ste koristili u dvadesestim možda ne deluje na isti način na akne u četrdesetim.

Zašto se uopšte suočavamo sa aknama?

Visok nivo stresa, unos šećera i nakupljanja bakterija samo su neki potencijalni krivci, a da ne spominjemo promene hormona zahvaljujući menopauzi koja kod mnogih žena počinje nakon 40. godine. Iako su ovo samo neke od stvari sa kojima se žene, na žalost, moraju baviti u odrasloj dobi, postoje neka obećavajuća rešenja za negu kože koja mogu da pomognu (osim zdravih navika kao što su odricanje od slatkiša i redovno menjanje jastučnice).

Ako imate oko 40 godina, razmislite o sledećim stvarima.

Isperite kožu gelovima za čišćenje ili kremama koje sadrže kiseline

Veoma je važno odabrati prave kiseline: mlečna kiselina je posebno efikasna u četrdestim jer je nežna i hidratantna AHA kiselina, što znači da iako uklanja prljavštinu i pomaže ćelijama da se regenerišu, takođe promoviše obnavljanje kolagena i zadržava sadržaj vode koja neguje mladalačku elastičnost i sjaj.

Koristite hidratantne kreme

Koža noću gubi najviše vlage, pa će hidratantne maske i losioni bogati sastojcima kao što su ceramidi (koji obnavljaju zaštitnu barijeru), hijaluronska kiselina (koja pomaže zadržati vlagu) i niacinamid (koji umiruje kožu) pomoći u stvaranju zdrave, hidrirane i uravnoteženo okruženje koje sprečava nastanak akni.

Razmislite o retinoidima

U 40. godini koža počinje da propada zbog nedostatka kolagena, a kada se kombinuje sa aknama, može izgledati još gore. Retinoidni proizvodi ne samo da čiste začepljene pore, već vraćaju koži teksturu kako bi poboljšali opšti izgled. U osnovi, ovo je dobar način da dobijete mladu, lepu kožu za kojom toliko žudite.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar