16°C

Beograd

PODOČNJACI ĆE POSTATI PROŠLOST: Nema više skrivanja iza pudera i korektora!

Odmah briše sve nepravilnosti!

Podočnjaci nisu nešto što bismo rado prošetali ulicom. Vrlo često prave problem i ma koliko pokušavali da ih prikrijete puderom i korektorom, oni se uvek vide.

Ipak i za ovaj problem postoji rešenje koje je više nego praktično.

Zeleni čaj

Uveče pripremite zeleni čaj (koristite onaj prirodni, a ne u kesicima), pa ga ulijte u kalup za led i ostavite preko noći u zamrzivaču. Ujutru izvadite kockicu leda i kružnim pokretima prelazite njom preko lica i područja oko očiju. Ovaj postupak će smanjiti oticanje, podbulost lica i stimulisaće cirkulaciju krvi. Kada se kockica otopi, uobičajeno nastavite sa svojom rutinom.

Ovo je ujedno i omiljeni trik slavne glumice, koja je u nekoliko navrata pričala o tome kako smatra da su njen najveći estetski problem upravo tamni krugovi oko očiju zbog kojih ponekad izgleda kao "duh".

Kafa i kokosovo ulje

Kao opcija uvek su tu i različiti serumi i kremice koje zapravo mogu da donesu rezultate, ali su često veoma, veoma skupi. Zato je dobra alternativa koristiti domaće, prirodne maske i mazalice, a jedna takva je i ona od kafe i kokosovog ulja.

Pomešajte kokosovo ulje i svežu kafu u odnosu 1:1 i nanesite na područje ispod očiju. Ostavite smesu da stoji 15-ak minuta, a potom je isperite mlakom vodom.

Srbija danas
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar