24°C

Beograd

PRIPREME ZA LETO: Uz ovaj trening dovedite svoju liniju do savršenstva!

Možda niste svesne, ali leto je već iza ugla i krajnje je vreme da svoje telo dovedemo u red, ako želimo da u kupaćem kostimu izgledamo zaista sjajno. Mnogima od nas desilo se da smo se tokom zime, neprimetno ugojile nekoliko kilograma, a primetile smo to, pre neki dan kada smo iz ormara izvukle prolećne komade i shvatili da nam ne stoje kao prošle godine. Dakle, sada kada se alarm aktivirao, vreme je za rad na telu.

Da biste se uspešno rešile suvišnih kilograma, prvo morate korigovati ishranu. Najbitnije je da u svoju ishranu uvedete što više sezonskog voća i povrća i obogatite svoj meni različitim smutijima i salatama. Neka vam piletina i riba budu osnovni izvor proteina. Kako biste potpuno pročistile organizam ne zaboravite da pijete što više vode i potrudite se da iz ishrane izbacite gazirane napitke.

Kada svoju ishranu dovedete u red, vreme je da uvedete svakodnevni trening. Trening morate prilagoditi stanju vašeg organizma i vašim trenutnim sposobnostima, jer će jedino tako dati adekvatne efekte. Ako je vaš cilj da efikasno istopite masne naslage, fokusirajte se na kardio trening, sa druge strane, ako želite da zategnete pojedine delove tela, fokusirajte se na vežbe, koje će aktivirati baš te mišićne grupe.

Ako je stomak vaša najproblematičnija regija, potrudite se da ga oblikujete kombinujući različite vrste trbušnjaka sa plankom, koji aktivira celo vaše telo.

Druga problematična regija, kada je žensko telo u pitanju svakako su bedra. Da biste učvrstile unutrašnju stranu butina morate kombinovati najrazličitije vrste čučnjeva i iskorake. Ovaj deo tela posebno je teško zategnuti, pa je zaista važno da sa vežbama za ovu regiju počnete što pre.

Telo ne možete dovesti do savršenstva preko noći, zato je bitno da počnete sa pripremama na vreme!

Lepota i zdravlje
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar