3°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Klix.ba

KAKO BRZO ZASPATI? Isprobajte metod 4-7-8!

Jeste li do sada čuli za metodu 4-7-8? Sigurno će vam pomoći da lakše zaspite, a sve što trebate napraviti jeste promeniti način na koji dišete.

Nesanica je često jako frustrirajuće iskustvo i većina će ljudi napraviti bilo šta samo da malo odspava, prenosi Miror. Svako ko ne uspeva zaspati uz uobičajene trikove poput opuštajuće muzike i prskanja spreja lavande na jastuk, trebao bi probati metodu 4-7-8. Obožavatelji ovog procesa tvrde da možete zaspati za manje od minute.

Doktor Endrju Vel, specijalista integrativne medicine na Univerzitetu u Arizoni, objasnio je da su ovu tehniku disanja osmislili indijski jogiji koji to koriste tokom meditacije:

- To je najbolja metoda koju sam pronašao, a da pomaže onima koji se probude u pola noći i ne mogu ponovno zaspati, ističe doktor Vel.

Jednostavno udišete vazduh kroz nos četiri sekunde, zadržite dah sedam sekundi i na kraju polako izdišite osam sekundi. Osim što pomaže onima koji pate od nesanice, ova metoda pomaže smirivanju preopterećenog uma, upravlja anksioznošću i kontroliše besne reakcije. Redovno praktikovanje ove metode dovodi do promena koje želite, dodaje Vel.

Doktor savetuje da u početku praktikujete ovu metodu dva puta dnevno kako biste videli prednosti. Potrebno je ponoviti obrazac četiri puta kako biste završili ciklus. Ako osetite da vam se vrti, ne brinite se, to je potpuno normalno. Preporučuje se da prvih nekoliko puta ovu metodu praktikujete dok ležite.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti