5°C

Beograd

REŠITE SE OVIH PROBLEMA: Otkrivamo kako konstantno sedenje utiče na kožu zadnjice i butina!

Ranije su vam svi zavideli na čvrstoj zadnjici, a sada vam se čini da je mlitava, spljoštena i da je promenila oblik? Razlog ne moraju da budu samo loša ishrana ili manjak fizičke aktivnosti, već i celodnevno sedenje na stolici. Kad sedimo ceo dan, gluteusi nam ne rade, a to nije loše samo za zadnjicu, već i za celo telo.

Mišići koji nisu aktivni postaju sve slabiji i slabiji i, osim što loše izgledaju u farmericama, mogu da uzrokuju bol u donjem delu leđa, čak i u kolenima i člancima. To se često događa ljudima u srednjim dvadesetim. Počinju da se fokusiraju na karijeru i zaborave telo.

Ponovo se pokreću tek kad u ogledalu spaze da im je zadnjica postala opuštena i mlitava. Tu može da strada i kvalitet vaše kože i zbog takvog načina života na zadnjicu i butine stići će celulit, jer sedenje utiče i na krvotok.

Podesite visinu stolice

Stolica bi trebao da bude tako nameštena da su kukovi malo iznad kolena, a da stopala ravno stoje na podu. Ekran kompjutera trebalo bi da nam bude u nivou očiju, ili malo ispod nivoa očiju, ali ne prenisko da se ne “grbimo”. Laktovi bi trebalo da budu u visini stola ili malo iznad, nikako ispod visine stola.

Redovno se krećite

Više puta na dan ustanite i prošetajte se, a kod kuće ili u teretani posebnu pažnju obratite na zadnjicu i donji deo leđa. Dok sedite na samoj stolici za na poslu, svakodnevno stistakjte i opuštajte mišiće zadnjice. Nakon posla, krećite se što više i lift zamenite stepenicama kad god možete.

Vežbajte!

Sat vremena u teretani dnevno će napraviti OGROMNU promenu u vašem životu. Osetićete se punim energije, zategnućete noge i zadnjicu, a celulit će se smanjiti.

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar