27°C

Beograd

SAVETUJEMO: Kako da prebolite raskid?

Promenite posteljinu

Mirisi i stvari koje je ostavio stalno vas podsećaju na njega. Zato započnite novi život ispočetka. Prestanite da nosite njegov džemper kod kuće - bacite ga. Kupite novu posteljinu. Očistite ormar - sigurno će vam značiti mesto gde su nekada bile njegove stvari.

Patite

Naravno, u početku će biti teško, ponekad čak i bolno. Ali ovu bol jednostavno treba doživeti. Patite, tugujte, plačite - nema ništa sramno u usamljenoj tužnoj večeri uz čašu vina i tužni film. Glavno je da se period rehabilitacije ne sme odlagati i da rezultira depresijom. Zapamtite: ono što vas ne ubije, čini vas jačim.

Probajte sa eks-detoksom

Postavite cilj: 30 dana bez bivšeg. Nema poruka, poziva, lajkova, komentara. Ono što vam treba je potpuni nedostatak kontakta. I ne težite ispunjenju obećanja da ćete ostati prijatelji: sreli ste se s njim, a niste se sprijateljili - dakle, beskorisno je pretvarati se da ste dobri prijatelji. Najpravilnije je distancirati se i živeti svoj život.

Dozvolite promene

Oduvek ste želeli da nosite potpetice, crveni ruž i ajlajner u boji, ali je vaš dečko bio protiv toga? Čudno je što ste mu dozvolili da komanduje. Ali sada je vreme da ispunite sebi sve svoje želje. Promenite stil ili nijansu kose, napravite kratku frizuru, povećajte trepavice – novi stajling će vam dati samopouzdanje.

Promenite okruženje

Minimalni plan: kupite nove zavese, prefarbajte zidove i preuredite nameštaj - uopšte, ažurirajte stan. Maksimalni plan: spakujte kofer i odletite negde za vikend. Možete biti sami: prošetati se plažom, disati morski vazduh i biti sami sa svojim mislima. Ili povesti svoje prijatelje.

Pazite na sebe

Možete leći na kauču i jesti čokoladu. Ali od ovoga nećete postati lepši. Bolje idite na vežbanje, istezanje, počnite trčati i prijavite se na masažu. U zdravom telu - zdrav um.

Izađite iz svoje zone komfora

Ne možete prestati da mislite o bivšem? Malo krajnosti - a glavu će zauzeti potpuno drugačije misli! Padobranstvo, lekcija jahanja, trampolina, dan volontiranja u sirotištu ili prihvatilištu za životinje - a u krvi imate potpuno drugačiji nivo endorfina i adrenalina. Samo uradite ono za što se nikada ranije niste odlučili. Proširite svoje granice, isprobajte nove stvari i ne plašite se promena.

Zahvalite se, oprostite i pustite bivšeg

Razumemo: ponekad je čak i lepo zameriti bivšem i kriviti ga za sve na svetu. Ali bilo koji odnos je iskustvo, delom pozitivno. Stoga, umesto da budete ljuti i uvređeni, mentalno mu zahvalite za sve dobro što ste imali. Videćete: postaće vam lakše.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar