8°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Glossy.rs

MEKE I VAZDUŠASTE: Najlepše domaće KROFNE po receptu naših BAKA!

Brze, lake i ukusne - baš kao što su ih naše bake pravile!

SAZNAJTE I OVO...

"NIJE IZDRŽALA" TUGA U NIŠU: Preminula DEVOJČICA iz Obreža koju je rođak udario automobilom

U STANU NA NOVOM BEOGRADU KOJI JE GOREO ŽIVI PORODICA SA DECOM: Kuljao OBLAK crnog dima, nesreća IZBEGNUTA spletom OVIH okolnosti!

POTRESNA ISPOVEST majke nastradalog pilota: Stalno smo ŽIVELI U STRAHU, obistinilo se NAJGORE!

PUTEVI SRBIJE: Zatvoren saobraćaj na petlji Umčari

Sastojci:

- 3 jaja

- 250 g kiselog mleka

- 250 g brašna

- 1 kašičica (nepuna) sode bikarbone

- Šećer u prahu

- Vanilin šećer – za posipanje

- Ulje – za prženje

Priprema:

Jaja se umute sa kiselim mlekom i dodaje se prosejano bršano sa sodom. Mešajte drvenom kašikom dok se ne dobije homogena smesa. Ugrejte ulje. Uzimajte od testa mokrom kašikom i polako stavljajte u ulje da se prže sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Temperatura ulja ne treba da bude previsoka, da ne bi ostale žive unutra. Krofnice se serviraju sa medom, sirom ili šećerom u prahu.

 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti