29°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Nezavisne

BRZINSKI RECEPT: ITALIJANSKE LAZANJE, ALI NA SRPSKI NAČIN!

Da li postoji osoba koja ne voli lazanje? Sumnjamo. Danas vam donosimo recept za pripremu ovog omiljenog jela.

Sastojci:

  • pakovanje kora za lazanje
  • 300 grama pilećeg belog mesa
  • 200 mililitra neutralne pavlake
  • 200 mililitra kisele pavlake
  • 2 šargarepe
  • 200 grama trapista
  • 100 mililitra kečapa
  • so, biber
  • suvi biljni začin
RECEPTI NAŠIH BAKA: Knedle sa kajsijama, omiljena poslastica ranog leta!

Priprema:

Piletinu isecite na kockice, a šargarepu narendajte, pa ih začinite po ukusu i prodinstajte na ulju oko pet minuta. Prelijte ih mešavinom obe pavlake i pustite da malo krčka dok se ne zgusne, ali na umerenoj temperaturi. Slažite lazanje u vatrostalnu posudu tako da preko svake kore ređate fil od piletine i pavlake, prelijte sa malo kečapa i tako do kraja, a po vrhu pospite rendanim trapistom. Prekrijte folijom i pecite 45 minuta na 200 stepeni. Skinite foliju i pecite još pet minuta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.


OVO MORATE ZNATI

GRČKO-MAKEDONSKA GRANICA OSTAJE ZATVORENA Na Evzoniju rampa za strance do daljnjeg

NOVA PRAVILA U APARTMANIMA Pre nego krenete u GRČKU, ovo MORATE ZNATI!

Šarović: ĐACI OD SEPTEMBRA JEDNE NEDELJE U ŠKOLU, A DRUGE NEDELJE ONLAJN NASTAVA KOD KUĆE

VREMENSKA PROGNOZA ZA 2. JULI: Toplo i sunčano do 35 stepena!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar