13°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Glossy.rs

DOBRA IDEJA ZA DANAŠNJU VEČERU: Domaća gibanica sa kozjim sirom!

Meka i sočna biće jestiva i narednih dana

Potrebno je:

500 g kora za gibanicu

250 g kozjeg sira

2 jajeta

100 ml jogurta

150 ml kisele vode

50 ml ulja

1 kašika ulja

1/2 šoljice vode

PROČITAJTE JOŠ

BIŠEVAC POTVRDIO: Zaraženih 13 a troje na lečenju u Kragujevcu

GOJAZNI SU U RIZIČNOJ GRUPI ZA VREME PANDEMIJE: Pogledajte zašto je to tako

DIREKTOR POLICIJE REBIĆ POTVRDIO: Šest lica iz hotela sklopilo sporazum o kućnom zatvoru

JAKE REČI SINA DIREKTORA BOLNICE U KOSOVSKOJ MITROVICI: "Kada biste videli ono što vidim ja, kunem se, ostali biste kod kuće!"

KORONOM ZARAŽENE DVE TRUDNICE KOJE SU PRED POROĐAJEM: Nema panike ni straha u GAK "NARODNI FRONT"

Priprema:

Ulupati jaja, dodati sir, jogurt i ulje sve dobro izmešati. Dodati i kiselu vodu. U pola šoljice vode staviti 1 kašiku ulja, promešati. Time premazati prve dve i poslednje dve kore.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje ili premazati uljem. Staviti jednu koru, poprskati je mešavinom vode i ulja, staviti i drugu koru, opet malo vode i ulja. Dve kore zguzvati, utopiti ih u fil pa staviti u tepsiju, jednu pored druge. Preko staviti koru, da joj ne izlaze ćoškovi iz tepsije.

Pa opet dve utopljene u fil pa jedna preko i tako dok se ne utroši sav materijal. Završiti sa dve suve kore, premazati ih mešavinom voda ulje.

Peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U toku pečenja smanjivati temperaturu (do 150 stepeni).

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar