5°C

Beograd

SAVETUJEMO: Kako da zadržite svežinu i ukus đumbira?

Bilo da želite da napravite domaći sok, lek protiv bolnog grla ili dodatak za ukusni ručak, đumbir je namirnica koju možete upotrebiti za sve...

Međutim, postavlja se pitanje kako da ga čuvamo da bi zadržao što duže svežinu i ukus po kome je poznat? Prva stvar na koju treba da obratite pažnju pre kupovine jeste da li đumbir dobro izgleda, odnosno da li ima glatku koru koja nije smežurana i čvrstinu. Ukoliko ćete ga držati u frižideru, onda ga nemojte ljuštiti i smestite ceo komad u kesu koja se zatvara, a ako ste ga ipak načeli – obložite ga papirnim ubrusima ili bilo kojim papirom pa stavite u kesu.

Svež koren đumbira možete držati i u zamrzivaču, ali u posebnoj kutiji ili kesi za zamrzivač koji će sprečiti da se led uhvati direktno za namirnicu. Kada želite da ga upotrebite, jednostavno ga izvadite, narendajte i vratite u kesu/kutiju u zamrzivaču. Zamrznuti đumbir je mnogo lakši za sečenje i rendanje, nego sveži, pa nije potrebno da ga pre toga držite na vazduhu da se odledi.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar