15°C

Beograd

LAGANI OBROK: Čorba od praziluka!

Ova ukusna gusta supa se brzo priprema, a idealna je za posluživanje uz kašiku kisele pavlake.

Sastojci:

  • 400 grama praziluka
  • 200 grama krompira
  • 1 čen belog luka
  • 1 liar temeljca
  • 50 ml slatke pavlake
  • so
  • biber
  • timijan
  • maslac

Priprema:

  • Praziluk dobro operite i naseckajte.
  • Dinstajte praziluk pna maslacu, zajedno s naseckanim belim lukom. Pazite da beli luk ne zagori.
  • Posolite, pobiberite i začinite timijanom.
  • Nakon pet minuta, kada se praziluk termički obradi, dodajte temeljac, te krompir koji ste prethodno ogulili i iseckali a na malene kockice.
  • Kuvajte dok krompir ne omekša, a onda sklonite s vatre.
  • Štapnim mikserom izmiksajte povrće kako biste dobili gustu supu, te je vratite na laganu vatru.
  • Dodajte slatku pavlaku i kuvajte još minut, dva.

stil.kurir.rs
Foto:arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar