20°C

Beograd

OČISTITE ORGANIZAM I SMRŠAJTE: Mleko i zeleni čaj u službi lepote

Poznato je da mnogi ljudi započinju dan šoljom toplog napitka.

Da li je reč o kafi ili šolji toplog čaja, na vama je da izaberete. Ukoliko ste ljubitelji čaja, vrlo je korisno da probate dobitnu kombinaciju zelenog čaja i mleka. Reč je dakle o jednodnevnoj dijeti, odnosno detoksikaciji. Ukoliko ste u mogućnosti i želite da učinite nešto dobro za svoj organizam, konzumirajte mleko sa zelenim čajem.

Na taj način ćete smršati i biti u stanju da održavate težinu u normali. Mlekočaj, kako se popularno naziva, ne predstavlja samo ukusan napitak, već je odličan za čišćenje i detoksikaciju organizma od toksina.

Jednodnevna dijeta sa mlekočajem se preporučuje samo dva puta mesečno. Za jedan dan ove vrste dijete možete smršati, odnosno izgubiti od pola do dva kilograma težine, što predstavlja višak tečnosti u organizmu.

Naravno, pre nego što započnete ovu vrstu dijete, neophodno je da se prethodno konsultujete sa lekarom, jer se mogu javiti kontraindikacije poput netolerancije na mleko, bolesti bubrega, žučne kese i nizak pritisak.

Što se tiče recepta za mlekočaj, biće vam potrebno 1,5l nemasnog mleka i 2 kašike pravog zelenog čaja, nemojte uzimati čaj u filter kesicama jer neće biti efekta, već ga kupite u prodavnici zdrave hrane. U prokuvano i ohlađeno mleko do 70 stepeni, sipajte 2 kašike zelenog čaja. Poklopite i ostavite 20 minuta. Nakon toga procedite i napitak je spreman za upotrebu.

Mlekočaj se pije u toku dana, po jedna šolja na svaka 2 sata. Čaj sa mlekom organizam bolje apsorbuje jer mleko ublažava efekte kofeina, a čaj olakšava varenje mleka.

Važno je da pijete 2 litra vode na dan obavezno, a posebno jer je mlekočaj jak duaretik, a voda uspostavlja ravnotežu u organizmu. Glad nećete osetiti tokom konzumiranja ovog korisnog napitka.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar