11°C

Beograd

DOVEDITE LINIJU DO PERFEKCIJE: OVE vežbe efikasno sagorevaju kalorije! (VIDEO)

Kada razmišljamo o promeni dnevne rutine i uvođenju nekih zdravih navika, koje će nam između ostalog pomoći i da dovedemo liniju do perfekcije, obično prvo pomislimo na kardio trening i specifikovane vežbe, namenjene problematičnim regijama tela. Pa ipak, ako tragate za vežbom koja će efikasno istopiti masne naslage i zategnuti vaše telo, svakako je plank najbolji izbor.

Reč je o vežbi snage koja istovremeno zateže sve mišićne grupe i povećava telesnu masnu, a sa druge strane efikasno sagoreva kalorije. Iako se na prvi pogled ne čini kao zahtevna vežba, kada jednom pokušate, shvatićete da plank zahteva posebnu snagu i kondiciju. Samo izvođenje vežbe ne podrazumeva zahtevne fitnes sprave i dodatke, već je svakodnevno možete izvoditi u udobnosti svog doma, što je dodatni plus u ovoj situaciji.

Kada izvodite plank, veoma je važno da vam vrat uvek bude na nivou kičme, a minutažu izvođenja morate prilagoditi svojoj formi, kako ne biste izazvali napornu upalu mišića. Idealna minutaža je nekoliko ponavljanja svake vrste planka od po 30 sekundi, dok s povećanjem kondicije možete postepeno povećavati i minutažu.

Inspiraciju za efikasan plank trening pronađite ovde.

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar