Izvor:
10.11.2019 u 17:11
0

VELIKA PRAZNINA ZA LUISOM: Nedostaje mi, ali se mi je jedan njegov savet ostao urezan u glavi! (FOTO)

Popularni mladi umetnik Marko Stojanović Louis u intervjuu za medije otkriva sve detalje nove turneje, koja, kako kaže, želi da traje večno, emotivno priča o ocu Ljubiši za kojeg je bio jako vezan, te priznaje kako je zaboravio da svira temu koju ga je naučio Vlatko Stefanovski.

Marko govori šta za njega predstavlja sloboda, navodi razloge zbog kojih je prestao da se bavi košarkom, te ističe zbog čega je Minhen njegov grad prepun emocija i uspomena.

Uplovili ste u treći serijal regionalne turneje i publici podarili novi singl “Ninana”. Koliko se radujete ovom projektu i koja vam je glavna zamisao i cilj celokupnog projekta?

Cilj ove turneje je, kako sam naziv kaže, da postane beskrajna odnosno da traje "večno". 2017. godine je bila prva sezona gde smo posetili tri grada. U drugoj sezoni sam održao koncerte u šest gradova, a u ovoj trećoj sezoni serijala "Beskraj Tour by Barcaffe" koji počinje 15.11. u Banja Luci (Narodno Pozorište RS), imam sreću da objavim koncerte u čak devet gradova. Bila bi mi želja da svake godine dodajemo sve više gradova i to će biti sjajno. Posle Banja Luke sledi 28.11. Skoplje (MKC), 29.11. Niš (Dom Vojske), pa pred praznike 06.11. Sombor (Narodno Pozorište). Datume za gradove Sarajevo, Novi Sad, Ljubljana, Zagreb i Beograd objavljujem veoma brzo.

Nova pesma, takođe, najavljuje i vaš četvrti studijski album pod nazivom “Sloboda”. Otkrijte nam o čemu je reč, i šta za vas predstavlja sloboda u širem smislu?

Nisam planirao tako brzo da izbacim nove pesme, ali nisam imao strpljenja i zato je “Ninana” jedan delić koji sam vam otkrio. "Sloboda" je pre svega u nama, pogotovo u današnje vreme. Sloboda je sreća i svako ima prava na to.

Kome ste posvetili novi singl i na koji način ste ga vi doživeli?

“Ninana“ je posvećena svima koji vole. “Ninana“ je slatka ljubavna priča koja ima možda malo tužan kraj, ali svaki kraj je novi početak. Tako da je sve ok. Tekst je napisao moj veliki prijatelj i kolega Stihomir Klepić iz grupe Helem Nejse sa kojima mnogo volim da muziciram i stvaram.

Koja vam je najlepša uspomena ostala u sećanju od oca Ljubiše?

Najlepše uspomene imam kada sam putovao sa njim sam. Tada smo "leteli" iznad autoputa i pričali o svemu i slušali našu muziku.

Sećate li koji je to bio najjvažniji savet koji vam je dao?

"Nemoj nikada da dozvoliš da ti bude dosadno".

U kojim stvarima najviše ličite na njega?

Nikad mi nije dosadno.

Profesionalno ste se bavili košarkom. Zbog čega ste odustali i da li se kajete?

Košarka je moja prva prava ljubav. Ne mogu ništa da poredim sa osećajem koji sam imao prema ovom sportu i mnogo mi je drago što sam igrao košarku. Mnogo toga sam naučio i timski sport , timski duh me je veoma izgradio kao osobu. Odustao sam u trenutku kada se sve to pretvorilo u pritisak da li ću moći da živim od toga i da li će me primiti neki menedžer… Želeo sam da se školujem da bi mogao do kraja života da se bavim nečim što volim.

Jedina tema koju ste naučili na gitari da svirate je od Vlatka Stefanovskog “Gipsy Song”. Da li se nešto u međuvremenu promenilo?

Da. U međuvremenu ne znam ni tu temu da sviram, nažalost. Imam želju da naučim da sviram gitaru, ali trenutno nemam vremena. Nema veze, biće vremena.

Kako i po čemu pamtite odrastanje u Minhenu?

Moj grad. Mnogo volim Minhen i uvek ću se osećati kao, kako se u Nemačkoj kaže "Münchner". Ne bih menjao Beograd ni za šta, ali kad poželim vratim se u Minhen, koji je takođe moj grad koji je pun uspomena i emocija.

Kako sin Dime reaguje na tatinu muziku?

Mnogo voli da sluša moje pesme, a “Ninana” je glavna. Samo kaže "Tata… Ninanaa…", to znači da je vreme da pevamo zajedno!

Da li je lako uskladiti sve poslovne i privatne obaveze, i koja strana najčešće trpi?

Nije lako, ali je moguće. Ne treba pustiti da sve ide svojim tokom zato što lako posao preplovi. Nekada i kada ima posla preko glave treba staviti telefon u ćošak da bih čovek mogao 100% da se posveti samo poslu, ili samo porodicom i privatnim životom. Moram da priznam da nije lako, ali da se svaki dan trudim i vežbam.

Kada beogradska publika može da očekuje koncert?

Planiran je mart. Uskoro ću objaviti sve datume. Jedva čekam!

Izvor: glossy.rs
Foto. Arhiva/ YouTube Printscreen/Štefan a Miško Chrček

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter