Izvor:
08.11.2019 u 13:23
0

PEVAČEVE STVARI PRODATE ZA ENORMNU CIFRU: Kit Flint – Prodidži NAKON SMRTI ostavio dosta toga iza sebe! (FOTO)

Zlatni diskovi, nagrade i minđuše za nos koje su pripadale pokojnoj zvezdi grupe Prodidži su takođe bile na aukciji.

Stvari koje su pripadale zvezdi grupe Prodidži, Kitu Flintu, uključujući zlatne diskove, njegov specijalno dizajnirani krevet i minđušu za nos, prodate su za 347.750 funti.

Više od 170 predmeta je prodato na aukciji kako bi se namirili troškovi nakon njegove smrti u kući u Danmou u Eseksu.

Tri MTV nagrade iz 1997. pokazale su se kao najskuplji predmeti u vrednosti od 16.000 funti, dok je njegov čuveni krevet prodat za 8.500 funti.

Aukcijska kuća u Kembridžu koja je organizovala prodaju je saopštila da su "premašena sva očekivanja".

Različiti predmeti, uključujući odeću i čizme, propusnice za bekstejdž, registarske tablice, ploče i slike koje, po rečima direktora odseka likovih umetnosti aukcijske kuće Čefins Martina Milarda, predstavljaju "uvid u Kitov privatni život i ističu razliku između njegove scenske ličnosti i privatnog života".

Nakon prodaje, Milard je rekao da je interesovanje bilo "fenomenalno".

– Tokom cele večeri je u prodajnoj sali vladala fantastična atmosfera, a obožavatelji su putovali iz cele Evrope kako bi prisustvovali, a kupci su se pridružili i preko interneta – rekao je on.

– Nadmetanje za sve predmete je bilo ozbiljno i presrećni smo što smo postigli takav rezultat u ime imanja.

Aukcijska kuća nije objavila procenu pre same prodaje jer bi njihovo procenjivanje bilo "gotovo nemoguće".

Flint, koji je bio glavni vokal za hitove benda Prodidži uključujući pesme Breathe i Firestarter, umro je 4. marta u 49. godini.

Islednik je čuo da je umro usled vešanja, ali je zabeležio otvoren zaključak, ocenivši da nije bilo dovoljno dokaza koji ukazuju da je nameravao da sebi oduzme život.

Hiljade ljubitelja muzike postrojilo se ulicama duž rute kojom je prolazila Flintova pogrebna povorka, kako bi "podigli ruke gore" u čast pevaču.

Izvor: b92.net
Foto. Arhiva/ espreso.rs/ printscreen
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter