Izvor:
31.08.2019 u 18:34
0

PRE 22 GODINE JE NAPUSTILA OVAJ SVET: Princeza Dajana se udala kao DEVICA, ali do kraja života našla je OVIH SEDAM LJUBAVNIKA!

Prošlo je 22 godine otkako je princeza Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći sa Dodijem Fajedom, ali osim njega, javnost je saznala za još njenih ljubavnih afera.

Život princeze Dajane od prvog je dana fascinirao javnost. Odabrana je za mladu princa Čarlsa, naslednika britanske krune, zbog jednostavnog razloga – bila je aristokratkinja i devica.

Njen život se preko noći potpuno promenio, a iako je sve javnosti delovalo bajkovito, stvarnost je bila znatno drukčija. Čarls se trudio da zavoli Dajanu, ali uprkos trudu i dvojici sinova koje mu je rodila – nikada nije uspeo. Njegovo je srce odavno bilo zarobljeno i predato Kamili Parker Bouls, a Dajana je toga bila bolno svesna.

Nesrećni brak princeze i princa trajao je dugi niz godina, a u njemu baš niko nije bio srećan;čak je i Dajana kasnije priznala kako je "bila gužva jer ih je neprestano bilo troje u odnosu", aludirajući time na Kamilu.

Pri samom kraju braka s Čarlsom, kasnih 80-ih i ranih 90-ih kada razvod još nije bio zakonski okončan, ali je par živeo razdvojenim životima, Dajana se upustila u niz ljubavnih veza s uglednim muškarcima iz britanske elite.

Utehu je pronašla u čak sedam ljubavnika, koji su joj pomogli u teškom razdoblju u životu. Zbog tih je romansi bila izložena stalnim kritikama kraljevske porodice, ali trudila se da se ne obazire na njih, već da sledi svoje srce.

Prvi među veličanstvenom sedmoricom je Oliver Hoare, koji je 2018. preminuo od posledica raka u 73. godini života. Oliver i Dajana započeli su svoju aferu 1992. godine dok su oboje bili venčani sa drugim ljudima, a Oliver je bio i otac troje dece…

16 godina stariji od lepe princeze, Oliver se bavio umetninama i njima opskrbljivao najvažnije londonske galerije i muzeje, a danas se smatra najvećim stručnjakom za islamsku umetnost.

Za aferu se saznalo tako što se jedne noći oglasio alarm Kensingtonske palate, u kojoj je živela Dajana, a policija je u grmlju ispred palate pronašla Olivera, kako se skriva od pogleda pušeći cigaretu.

Romansa je došla svome kraju kada je Oliverova žena, bogata francuska naslednica, zapretila razvodom. Oliver je ostavio Dajanu, a ona ga je nakon prekida opsedala pozivima zivkajući ga i po 300 puta dnevno. Navodno je bila ogorčena, te se osećala izdano, pa mu je slala i preteća pisma. Na sve se to Oliver na kraju požalio svom dobrom prijatelju, princu Čarlsu.

Od 1986. do 1991. Dajana je bila u vezi s Džejmsom Hjuitom, a mnogi su šuškali da je njihova veza započela i ranije, te da je on otac princa Harija. Crvenokosi profesionalni jahač 2003. je razmišljao o prodaji 64 Dajanina ljubavna pisma za neverovatnih 10 miliona funti, no na kraju se suzdržao.

Oni koji su znali za aferu potvrdili su da je par bio u strastvenoj vezi, ali da se više radilo o seksu nego o dubokim emocijama.

Među Dajaninim čaršavima našao se i Džejms Gilbi, s kojim je princeza ozbiljno planirala i beg od kraljevske porodice. Njihove telefonske razgovore su snimile tajne službe u palati, pa je njihova namera o begu brzo razotkrivena 1989. godine.

Kako je Dajana bila poznata kao vrsna sportistkinja i ljubiteljka teretana, u jednom je svom pohodu na teretanu tako upoznala i Vila Karlinga. Vil Karling bio je profesionalni igrač ragbija i u trenutku afere s Dajanom navodno je bio srećno oženjen.

Jedan od Dajaninih ljubavnika bio je policajac Bari Manaki, koji je služio za Dajanu i zapravo mu je posao bio da brine za njenu sigurnost, no čim se vest o nedoličnoj vezi između princeze i policajca proširila – Bari je smenjen s dužnosti.

Par je prekinuo sve veze 1995, a povlačili su se i po novinama. Vilova supruga kritikovala je Dajanino ponašanje i promiskuitet, a princeza je pak odgovorila da ju je sportista pratio kao psić i da ga se nije mogla otarasiti.

Najvažniji Dajanin ljubavnik svakako je bio Hasnat Kan, ugledni londonski doktor s kojim je princeza provela čak dve godine, a šuškalo se i da planiraju svadbu. Princeza je Kana, navodno, opisivala kao ljubav svog života, a da je mislila ozbiljno, dokazuje i činjenica da je otišla u porodičnu posetu njegovoj porodici u Pakistanu. Veza je trajala od 1995. do 1997, a čak ju je i princ Čarls odobrio.

Poslednji Dajanin ljubavnik ujedno je i njen najslavniji odabranik. Dodi Fajed,egipatski naslednik koji je obožavao luksuzan život, podelio je njenu tragičnu sudbinu i preminuo u istoj nesreći kao i Dajana 1997.

Dajana i Dodi upoznali su se u palati njegovog oca, a njihova je romansa trajala samo mesec dana pre nego što su poginuli. Fotografije iz lifta u kom Dajana Fajeda nežno drži za ruku samo sat vremena pre nego što se dogodila nesreća ostale su večno urezane u kolektivno sećanje obožavatelja princeze.

Kada su fotografije snimljene, paru je preostao samo još jedan sat života.

Izvor: Glossy.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter