Izvor:
02.05.2016 u 23:44
0

MALOLETNICI HRLE U EU: Učetvorostručen broj maloletnih tražilaca azila

Oko 88.300 maloletnika, bez pratnje roditelja, zatražilo je azil u Evropskoj uniji u prošloj godini, od čega su 13 odsto deca mlađa od 14 godina, pokazali su danas objavljeni podaci evropske službe za statistiku Evrostata.

Više od milion ljudi je, bežeći od rata i siromaštva sa Bliskog istoka i iz Afrike, došlo u Evropu prošle godine, a učetvorostručen je broj maloletnika, koji su se bez roditelja uputili u Evropu, navodi Evrostat, a prenosi Rojters.

Više od 90 odsto maloletnika koji putuju bez pratnje roditelja ili nekog staratelja su dečaci, a više od polovine njih je starosti između 16 i 17 godina.

Polovina njih je iz Avganistana, a druga najbrojnija grupa su Sirijci, kojih je oko 16 odsto od ukupnog broja.

Glavne destinacije za maloletne tražioce azila su Švedska, Nemačka, Mađarska i Austrija, navodi se u izveštaju Evrostata.

U nastojanju da ograniči priliv ljudi, Evropska unija je postigla sporazum o izbeglicama sa Turskom.

Tanjug
Foto: Twitter/RgalpinBBC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter