Izvor:
02.05.2016 u 16:53
0

MADURO PRISTALICAMA: Ako me opozicija smeni, dignite pobunu

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro pozvao je svoje pristalice da započnu generalni štrajk i "pobunu", ukoliko opozicija uspe u svojoj nameri da ga na referendumu ukloni sa čelne pozicije u državi, javljaju danas lokalni mediji.

Madurov vatreni govor na Praznik rada 1. maja održan je istovremeno dok se venecuelanska opozicija priprema da preda čak deset puta više od 200.000 potpisa potrebnih za održavanje referenduma za smenu nepopularnog predsednika, koga okrivljuju za duboku ekonomsku krizu u zemlji, prenela je agencija AFP.

Maduro je obećao da će se boriti za svoje radno mesto na čelu zemlje u kojoj su nedavno uvedene restrikcije električne energije.

"Ukoliko oligarhija jednog dana uradi nešto protiv mene i uspe da se useli u predsedničku palatu, naređujem vam da proglasite pobunu i trajni generalni štrajk", poručio je Maduro sinoć svojim pristalicama okupljenima ispred predsedničke palate.

On im je rekao da je referendum "opcija, a ne obaveza. Jedina obaveza su predsednički izbori, a oni su zakazani za 2018. godinu".

Najnovije ankete pokazuju da više od dve trećine građana Venecuele želi da Maduro, koji je na predsedničkim izborima 2013. osvojio tek nešto više od neophodnog broja glasova za pobedu, napusti fotelju.

Venecuela, koja ima najveće potvrđene rezerve nafte i nekad je beležila snažan ekonomski rast, zapala je u ekonomski haos posle sunovrata cene "tečnog zlata" i u recesiji je od 2013. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter