Izvor:
28.07.2016 u 17:18
0

„NE ZNAJU ŠTA DONOSI BUDUĆNOST“: Austrijanci više troše na EROTIKU nego na USAVRŠAVANJE!

Studija o izdacima austrijskih domaćinstava pokazala je zanimljive podatke, među kojima i činjenicu da Austrijanci više novca troše na erotske artikle nego na stručno usavršavanje.

Prosečni izdaci domaćinstava su u prošloj godini iznosili 46.900 evra. Potrošnja i investicije domaćinstava u Austriji su prošle godine porasli za 1,6 odsto, na 179,1 milijardu evra. Autor studije, konsultantska kuća "Krojcer Fišer i partner" ukazuje da nije povećana potrošnja, već je povećan broj domaćinstava za 1,3 odsto.

Veće izdatke Austrijanci su imali pre svega u kratkoročnim nabavkama kao što su odeća, putovanja ili poseta restoranima. Kod dugoročnih investicija Austrijanci su ostali uzdržani, a razlog je pre svega i dalje neizvesno ekonomsko stanje.

Austrijanci ne znaju šta donosi budućnost – smatraju autori studije.

Detaljan pogled u izdatke pokazuje čudne stvari, kao što je činjenica da su domaćinstva prošle godine znatno više izdataka imali na erotske artikle (178 miliona evra), nego na stručno usavršavanje (133 miliona evra).

Očigledno u Austriji se polazi od toga da obrazovanje treba da plaćaju država ili poslodavac – objašnjavaju autori.

Investicije u troškove sahrane, takse za groblja i negu grobnih mesta prevazišle su sa 814 miliona evra troškove škole, studija (540 miliona evra).

Najveći izdatak domaćinstava ostala je oblast "stanovanje i gradnja" sa 49,1 milijardu evra. Na drugom mestu se nalazi oblast "odmor i slobodno vreme" sa 28,4 milijardi evra. Na kupovinu namirnica i drogerijskih proizvoda Austrijanci su potrošili 26,6 milijardi evra, što pokazuje da Austrijanci sve manje kuvaju kod kuće.

Tanjug
Foto: Twitter/JundiaiAdulto

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter