Izvor:
02.05.2016 u 16:18
0

TRAMP: Kina siluje SAD svojom trgovinskom politikom

Favorit za nominaciju Republikanske stranke za predsednika SAD Donald Tramp je optužio Kinu da "siluje" Sjedinjene Američke Države svojom nepravednom trgovinskom politikom, javljaju danas američki mediji.

Taj američki milijarder je, obraćajući se svojim pristalicama na skupu u Indijani, istakao da je Kina "odgovorna za najveću krađu u svetskoj istoriji".

Tramp već dugo optužuje Kinu da manipuliše vrednošću svoje valute kako bi njen izvoz bio konkurentniji na globalnom nivou, što je, prema njegovim rečima, veoma naštetilo američkim kompanijama i radnicima.

"Ne možemo da dopustimo da Kina siluje našu zemlju, što joj sada dopuštamo", rekao je Tramp i dodao: "Mi ćemo to promeniti. Imamo svoje karte, ne zaboravite to".

U programu svoje predsedničke kampanje Tramp obećava da će "postići bolji dogovor sa Kinom koji će pomoći američkim kompanijama i radnicima da budu konkurentniji".

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter