Izvor:
27.07.2016 u 02:31
0

PUTIN SE SPREMA: Redžep Tajip Erdogan stiže u RUSIJU!

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je ruski predsednik Vladimir Putin sa članovima Saveta za bezbednost Ruske federacije razgovarao o pripremama za posetu predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koji dolazi u Moskvu 9. avgusta.

U kontekstu priprema za posetu turskog predsednika Erdogana planiranu za prvu polovinu avgusta, Putin je informisao stalne članove Saveta za bezbednost o nedavnim telefonskim razgovorima koje je imao s Erdoganom i izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom – kazao je Peskov, a preneo TAS S.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan posetiće Sankt Peterburg 9. avgusta, najavio je ranije danas zamenik turskog premijera Mehmet Šimšek.

Naš predsednik je potvrdio da će stići u Sankt Peterburg 9. avgusta. Mi smo danas ovde kako bi što pre i ubrzano normalizovali situaciju i naše odnose, koji su poremećeni 24. novembra 2015. godine – izjavio je Šimšek u Moskvi na sastanku sa zamenikom ruskog premijera Arkadijem Dvorkovičem, prenela je agencija TAS S.

Turska je u novembru iznad tursko-sirijske granice oborila ruski vojni avion, što je značajno pogoršalo odnose dve zemlje.

Šimšek je takođe zahvalio Rusiji za podršku turskoj vladi tokom pokušaja puča, kojeg je 15. jula izveo deo vojnog vrha, a turske vlasti tvrde da je pokušaj svrgavanja vlade organizovao muslimanski verski vođa Fetulah Gulen, koji se nalazi u dobrovoljnom izgnanstvu u SAD.

Želeo bih da vam zahvalim za podršku tokom nedavnih događaja u Turskoj i za to što podržavate demokratiju i tursku vladu – poručio je Šimšek Dvorkoviču.

Tanjug
Foto: Twitter/SputnikInt

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter