Izvor:
26.07.2016 u 15:56
0

SUMNJIVI POLICIJI: Uhapšena dvojica muškaraca zbog terorističkog napada u Nici!

Francuska policija uhapsila je danas dvojicu muškaraca zbog povezanosti sa napadom na šetalištu u Nici na Dan pada Bastilje, kad je napadač kamionom pokosio i ubio 84 osobe, objavio je izvor blizak istrazi.

Njima je određen pritvor dok policija pokušava da utvrdi da li je napadač, Tunišanin Mohamed Lahuaiej Bulel, imao logističku podršku – naveo je izvor, prenelo je AFP.

Državno tužilaštvo veruje da je Bulel duže vremena planirao napad, tokom kojeg je kamionom od 19 tona pokosio ljude koji su uživali u vatrometu na šetalištu "Promenad Dez Angle" u Nici.

Do sada su podignute optužnice protiv četiri muškarca i jedne žene za saučesništvo u tom napadu.

Francuski tužilac Fransoa Molan je izjavio da prepiska između osumnjičenih i Bulela, kojeg je u napadu ubila policija, ukazuje da su oni zajedno planirali napad.

Odgovornost za taj napad je preuzela samozvana Islamska grupa, ali iako su policajci na Bulelovom kompjuteru pronašli fotografije i snimke nasilja kojeg je počinila ta grupa, kao i rivalska Al Kaida, nema dokaza da je on izrazio lojalnost IS-u.

Tanjug
Foto: Twitter/ MailOnline

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter