Izvor:
25.07.2016 u 17:53
0

NEMAČKE VLASTI APELUJU: Ne posmatrajte sve izbeglice kao bezbednosnu pretnju

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Tomas de Mezijer danas je upozorio Nemce da ne posmatraju sve izbeglice kao bezbednosnu pretnju posle niza napada koji su se dogodili u južnoj Nemačkoj u poslednjednjih nedelju dana.

Ne možemo sve izbeglice da smatramo sumnjivim uprkos pojedinačnim slučajevima koji su pod istragom – kazao je De Mezijer u intervjuu za "Funke medija grup", a preneo AFP.

Sirijac star 27 godina, kojem su nemacke vlasti odbile da izdaju azil izveo je sinoć napad bombom na muzickom festivalu u Bavarskoj, pri čemu je sam stradao, a u eksploziji je ranjeno 12 ljudi.

Ovo je četvrti napad koji se desio u Nemackoj za manje od nedelju dana, a izveden je nekoliko sati nakon što je još jedan sirijski izbeglica u gradu Rojtlingen kod Štutgarta mačetom ubio jednu ženu i ranio još dve osobe. Policija je savladala 21-godišnjeg napadača i uhapsila ga, a navodi se da je od ranije poznat policiji i da je delovao sam.

Samo dva dana pre napada u Rojtlingenu, Nemac iranskog porekla je u petak u Minhenu ubio devet, a ranio 27 ljudi, nakon čega je izvršio samoubistvo pred očima policijaca.

Pre tačno nedelju dana, 17-godišnji azilant napao je sekirom i nožem putnike u vozu bavarskom gradu Vircburgu, prilikom čega su ranjene četiri osobe i jedna dok je bežala, a napadač je ubijen.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ bbc world

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter