Izvor:
25.02.2018 u 15:07
0

BELA KUĆA: Sada nije vreme za posetu meksičkog predsednika!

Plan američkog predsednika Donalda Trampa da ugosti svog meksičkog kolegu Enrikea Penja Nijetu je odložen, a to je potvrđeno i u Beloj kući.

Kako AP prenosi, pozivajući se na zvaničnika Bele kuće koji je u subotu govorio pod uslovom anonimnosti, dvojica predsednika saglasili su se da trenutno nije najbolji trenutak da Nijeto poseti Trampa, po prvi put od kako je on (Tramp), pre godinu dana, stupio na dužnost.

Agencija navodi da je zvaničnik istakao da će američki i meksički zvaničnici nastaviti da razgovaraju i sarađuju.

Vašington post je u subotu uveče citirao meksičke zvaničnike koji su naveli da je plan o poseti odložen prošle nedelje, nakon "mrzovoljnog" telefonskog razgovora između dvojice lidera.

Razgovor je, kako je navedeno, završio u ćorsokaku zbog zida na granici sa Meksikom čiju je izgradnju Tramp obečhao, kako bi sprečio upliv migranata i droge u SAD.

Tramp je, kako američka agencija podseća, obećavao izgradnju tog zida tokom svoje predsedničke kampanje, često navodeći svoje pristalice da na pitanje ko će tu izgradnju platiti, uzvikuju "Meksiko".

Meksiko, sa druge strane, ideju izgradnje graničnog zida vidi kao uvredu i insistira na tome da neće platiti njegovu izgradnju.

Nijeto je od plana da putuje u SAD i sastane se sa američkim kolegom odustao ubrzo nakon što je Tramp preuzeo dužnost predsednika u januaru 2017, a zbog njegovog inštiranja na tome da Meksiko treba da plati izgradnju zida na granici.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter