Izvor:
24.02.2018 u 15:31
0

Guverner Floride najavio nove mere bezbednosti za škole!

Guverner Floride Rik Skot najavio je planove za postavljanje većeg broja naoružanih čuvara u škole kao i mere za teže dobijanje oružja za mlade i osobe sa mentalnim bolestima.

Skot je ove mere najavio nakon pucnjave u srednjoj školi u kojoj je ubijeno 17 ljudi, prenosi AP.

Kako navodi agencija, iako su neki uputili kritike da ove mere nisu dovoljne, one su značajne za Floridu, državu koja nije donela nikakvu vrstu kontrole oružja otkako su Republikanci preuzeli kontrolu u lokalnoj vladi te američke države.

Skot je na pres konferenciji u Talahasiju predložio da se zabrani prodaja oružja svakome mlađem od 21 godine, kao i da seu svakoj školi postavi obučeni pripadnik policije a da u većim školama po jedan bude raspoređen na svakih 1.000 učenika.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter