Izvor:
20.07.2016 u 18:07
0

NEMAČKA U STRAHU: „Na meti smo ISLAMISTIČKIH USAMLJENIH VUKOVA!“

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer izjavio je da je Nemačka suočena sa napadima islamistickih "usamljenih vukova", poput onog koji je izvršio 17-godišnji izbeglica koji je sekirom napao putnike u vozu.

Kao i nekoliko zemalja EU, kao čitava EU, i Nemačka je meta međunarodnog terorizma. Znači, situacija je ozbiljna, kao što već duže vreme upozoravam – rekao je Mezijer novinarima, prenosi Rojters.

On je potvrdio da ima indikacija da je napadač iz voza bio Pakistanac, a ne Avganistanac kao što se prvobitno mislilo.

Mediji su danas preneli da izvori bliski nemačkim bezbednosnim službama sada misle da se napadač koji je u ponedeljak povredio pet osoba u vozu, možda pretvarao da je bio Avganistanac kada je došao u Nemačku 2015. godine, kako bi imao više šansi da dobije azil. On na snimku koji je postavila Islamska država govori dijalektom paštu jezika koji se govori u Pakistanu, a ne Avganistanu, a eksperti kažu da mu je i akcenat definitivno pakistanski.

Vlasti su juče u sobi napadača našle rukom slikanu zastavu islamske države i pismo kojim najavljuje samoubstvo.

Tanjug
Foto: Twitter/AITAOR777

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter