Izvor:
20.07.2016 u 16:02
0

ČISTKA U PROSVETI: Univerzitetskim profesorima ZABRANJENA putovanja!

Turski Visoki savet za obrazovanje zabranio je danas univerzitetskim profesorima u toj zemlji da idu na službena putovanja u inostranstvo, a oni koji se već nalaze tamo su pozvani da se hitno vrate u Tursku, objavila je turska državna agencija Anadolija.

U saopštenju Visokog saveta upućenom univerzitetima se navodi da bi profesori koji se već nalaze u inostranstvu u radne svrhe trebalo da se vrate u zemlju "što je pre moguće", prenela je agencija AFP.

Savet je juče takođe naložio smenjivanje 1.577 dekana državnih i privatnih univerziteta širom Turske, nakon neuspelog pokušaja puča kojeg je 15. juna pokrenuo deo vojnog vrha, a turske vlasti kao organizatora navode muslimanskog verskog vođu Fetulaha Gulena.

Pored toga, tursko Ministarstvo obrazovanja je juče oduzelo licence za 21.000 nastavnika u privatnim obrazovnim institucijama.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter