Izvor:
10.02.2018 u 02:36
0

DAO NALOG ZBOG „IZDAJNIKA ZEMLJE“: Berluskoni najavio tužbu protiv lidera Pokreta pet zvezdica!

Bivši italijanski premijer Silvio Berkluskoni najavio je da će tužiti lidera opozicionog Pokreta pet zvezdica jer ga je nazvao "izdajnikom zemlje", u trenutku kada predizborna kampanja u Italiji postaje sve žustrija.

– Dao sam nalog svojim advokatima da pripreme tužbu – rekao je Berluskoni u intervjuu italijanskom radiju, nakon što je lider Pokreta pet zvezdica Luiđi di Majo optužio političare Berluskonijeve stranke Forca Italija da su doprineli unosnom "biznisu" kojim su obuhvaćeni kampovi za imigrante.

Ti kampovi su se našli u središtu krivičnih istraga zbog optužbi za korupciju, navodi britanska agencija.

– Kada bi Di Majo došao na vlast, to bi bila katastrofa, Italija bi bila izolovana na međunarodnom planu, a ekonomiju bi nam razorili porezi – istakao je Berkluskoni (81), koji se ne može lično kandidovati za državnu funkciju zbog osuđujuće presude iz 2013. po optužbama za utaju poreza.

Di Majo je, s druge strane, rekao da ga "ni najmanje ne brine" najavljena Berluskonijeva tužba, a na Fejsbuku je, pod naslovom "Berluskoni, sedmostruki izdajnik zemlje", objavio listu sporazuma EU o fiskalnoj i imigracionoj politici koje je Berluskoni potpisao ili podržao, i time, kako Di Majo tvrdi, "prodao Italiju".

Pokret pet zvezdica je najavio da će se njegove pristalice danas okupiti ispred Berluskonijeve vile nadomak Milana kako bi tamo pročitali sudski dokument iz 2014. koji bivšeg premijera sa četiri mandata povezuje sa sicilijanskom mafijom.

Ankete pokazuju da je Pokret pet zvezdica najpopularnija partija uoči izbora zakazanih za 4. mart, ali da ipak zaostaje za koalicijom desnog centra predovđenom Berluskonijevom strankom Forca Italija (Italija napred!) – blokom koji ima najveće izgleda da osvoji većinu u parlamentu. Uz vladajuću Demokratsku partiju (PD), koja takođe posustaje prema rezultatima anketa, Pokret pet zvezdica smatra se glavnom preprekom za pobedu desnog centra, a Berluskoni i Di Majo su pooštrili međusobne napade, dok pretežno igornišu lidera PD Matea Rencija.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ACMilan_INA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter