Izvor:
18.07.2016 u 16:18
0

BIVŠI FRANCUSKI PREMIJER: „Turskoj i balkanskim zemljama nije mesto u EU“

Nekadašnji premijer Francuske Alen Žipe smatra da Turskoj nije mesto u Evropskoj uniji, te da bi njeno članstvo bio veliki rizik, kao i da bi trebalo prekinuti pregovore o članstvu blkanskih zemalja u Uniji.

Žipe, koji je kandidat na predizborima desnice za predsedničke izbore u Francuskoj 2017. za nemački Di velt kaže da postupak proširenja EU treba prekinuti.

Turskoj nije mesto u EU-u – naveo je on i dodao: – Nije pozvana (Turska) da jednog dana postane punopravna članica EU-a

Žipe, naime, smatra da je EU veoma oslabljena u ovom trenutku i da bi, kako je rekao, veliki rizik bio prijem velike zemlje poput Turske. Iz istog razloga smatra i da treba prekinuti postupak prijema balkanskih zemalja u EU članstvo.

Ne možemo izgraditi novi sprat u kući čiji su temelji oslabljeni – naveo je Žipe.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter