Izvor:
18.07.2016 u 15:16
0

UPRKOS ODLUCI HAŠKOG SUDA: Kina blokira deo Južnog mora zbog vojnih vežbi

Kina je danas saopštila da će blokirati deo Južnog kineskog mora zbog vojnih vežbi planiranih za ovu nedelju, nekoliko dana nakon odluke međunarodnog Stalnog suda za arbitražu u Hagu da presudi protiv tvrdnji Pekinga da Kini pripada skoro celokupna tamošnja morska teritorija.

AP prenosi da je pomorska uprava kineske pokrajine Hajnan navela da će oblast jugoistočno od ove ostrvske pokrajine biti zatvorena od ponedeljka do četvrtka, a da kineska Ratna mornarica i Ministarstvo odbrane nisu komentarisali tu odluku.

Agencija navodi da je odluka o blokadi područja doneta usred trodnevne posete Kini komandanta pomorskih operacija SAD admirala Džona Ričardsona koji u Pekingu razgovara sa kineskim kolegama o sporu u Južnom kineskom moru i načinima za povećanje interakcije dve vojske.

AP navodi da je Kina odbacila presudu suda u Hagu donetu prošlog utorka, u procesu koji su inicirali Filipini, a Peking odbio da učestvuje u arbitraži.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ reuters

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter