Izvor:
17.07.2016 u 13:30
0

AMERIČKI DRŽAVNI SEKRETAR: „Lažne su i štetne tvrdnje o bilo kakvoj našoj ulozi u propalom POKUŠAJU PUČA!“

Američki državni sekretar Džon Keri je u sinoćnjem telefonskom razgovoru kazao turskom ministru spoljnih poslova Mevlutu Čavušogluu da su "javne insinuacije ili tvrdnje o bilo kakvoj ulozi SAD u propalom pokušaju puča (u Turskoj) potpuno lažne i štetne po bilateralne odnose dve zemlje", saopštio je Stejt department.

U saopštenju je navedeno da je Čavušoglu izneo Keriju najnovije podatke u vezi sa događanjima u Turskoj i naglasio da turska vlada kontroliše državne institucije i zahvalio se SAD na podršci.

Keri je ponovio da Vašington podržava "demokratski izabranu vladu u Turskoj", ali ju je i pozvao na uzdržanost i "sve neophodne mere opreza kako bi se zaštitili životi civila i imovina prilikom odgovora na ovaj pokušaj puča".

Navodi se i da je Keri jasno stavio do znanja Čavušogluu da su SAD spremne da "pruže pomoć turskim vlastima u sprovođenju istrage".

Tanjug
Foto: Twitter/ABC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter