Izvor:
15.07.2016 u 17:43
0

POLICIJA PRETRAŽILA STAN: Napadač otac troje dece!

Mohamed Lauaijej Bulel je vozač kamiona koji je protekle noći u terorističkom napadu na poznatom šetalištu u Nici ubio najmanje 84 i ranio više od 100 ljudi, a potom stradao u obračunu sa policijom, tvrdi danas lokalni list "Nis maten".

Terorista je prethodno zvanično identifikovan samo kao 31-godišnjak tunižanskog porekla koji je živeo u tom gradu na jugu Francuske, javio AFP, pozivajući se na policijske izvore."Nis maten" prenosi da je Bulel bio otac troje dece i da je policija jutros pretražila njegov stan u severnom delu Nice. Dnevnik je naveo da je Bulel radio kao vozač kamiona za raznošenje robe i da je bio poznat po delikventnom ponašanju, posebno po nasilju, ali njegova verska radikalizacija nije bila primećena.

Prema informacijama "Nis matena", Bulel je isplanirao sinošnji napad i u susednom gradu unajmio kamion kojim će ga izvršiti. Zanimljivo je da se stanovnik Nice, koji je bio svedok masakra u tom francuskom letovalištu i preneo ono što je video svetskim medijima, preziva isto kao i napadač.

Bio je pokolj na putu. Tela su bila svuda– kazao je Vasim Bulel za AP.

Napadač je vozio kamion težak 19 tona kojim je gazio ljude na putanji dugoj dva kilometra, pucajući iz pištolja, pre nego što ga je policija ubila. Rojters prenosi da je napadač bio poznat francuskoj policiji zbog počinjenih krivičnih dela, ali ne i obaveštajnih službi.

Francuski mediji su javili da je u kamionu, koji je napadač iznajmio nekoliko dana pre napada, nađena njegova lična karta i više komada oružja – puške i ručne bombe. Policija traga za eventualnim saučesnicima, a utvrdila je da je u kamionu napadač bio sam. Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da je "nedvosmisleno" u pitanju teroristički napad. Francuski list "Figaro" je objavio izjavu ministra unutrašnjih poslova Francuske Bernara Kazneva koji je kazao da među poginulima ima dece, a da je 18 ranjenih u izuzetno teškom stanju.

Kamion je uleteo u masu na pozatom šetalištu Promenad dez Angle uz more, odmah nakon što se završio vatromet povodom nacionalnog praznika, 14. jula Dana Bastilje. Napad se dogodio gotovo tačno osam meseci posle napada u Parizu u kojima je ubijeno 130 ljudi u novembru prošle godine.

Tanjug
Foto: AP-images

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter