Izvor:
12.07.2016 u 18:04
0

OHRABRUJUĆI PODACI: Pao broj ILEGALNIH MIGRANATA koji stižu u Evropu!

Broj migranata koji ilegalno ulaze u Evropu je u padu od aprila, kad je Evropska unija postigla sporazum sa zvaničnom Ankarom o sprečavanju prelaska migranata iz Turske u Evropu preko Egejskog mora, saopštila je danas agencija EU za kontrolu granica Fronteks, dodajući da je Italija postala novo odredište izbeglica, uglavnom iz Libije.

"Tokom prvih šest meseci ove godine je u EU ilegalno ušlo 360.000 ljudi, što je više u odnosu na isti broj prošle godine, ali se od aprila beleži pad", izjavio je izvršni direktor Fronteksa Fabris Leđeri za radio "Europe 1", a preneo Rojters.

On je naveo da je Italija pretekla Grčku kao primarna tačka ulaska migranata i da se većina njih sada u Evropu zapućuje iz Libije.

U Italiju trenutno stiže oko 750 migranata dnevno, prema samo 50 koji stižu u Grčku, rekao je Leđeri, dodajući da je "Italija sada prva linija fronta".

Fronteks je tokom čitave 2015. registrovao više od 1,5 miliona ilegalnih prelazaka granice u Evropu, pri čemu su migranti uglavnom ulazili u EU preko Grčke, a zatim nastavljali dalje ka Nemačkoj i Švedskoj, bežeći od rata i siromaštva na Bliskom Istoku i severu Afrike.

Ta agencija je navela da su dva glavna razloga za usporavanje priliva migranata dogovor EU i Turske iz aprila, kao i zatvaranje grčko-makedonske granice nešto ranije.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/EnnaharTvFr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter