Izvor:
12.07.2016 u 00:02
0

FOTOGRAFIJA KOJA JE OBIŠLA SVET: Ona je MIRNO stajala dok su je hapsili pod PUNOM OPREMOM (FOTO)

Tokom demonstracija protiv policijskog nasilja u Baton Ružu, u Luizijani, foto-aparati su uhvatili učesnicu u dugoj lepršavoj haljini kako stoji skrštenih ruku ispred teško naoružanih policajaca.

Njena fotografija je obišla svet, a ona je za ovo „krivično delo“ kažnjena 24-časovnim pritvorom.

Žena koja je snimljena kako se ćuteći suprotstavlja teško naoružanim policajcima koji se spremaju da je uhapse je 28-godišnja Lejša Evans, medicinska sestra iz Njujorka i majka jednog deteta, a ovo je bio njen prvi protest, piše Dejli mejl.

Jedna njena prijateljica je londonskom dnevniku rekla da je Afroamerikanka otputovala u Baton Ruž u Luizijani posle ubistva Altona Sterlinga zato što „želi bolju budućnost za svog petogodišnjeg sina“.

Prema njenim rečima, uhapšena je u subotu, kada su policajci pokušali da potisnu masu koja se okupila ispred sedišta policije u Baton Ružu, uprkos tome što je do tog trenutka protest bio miran.

Sama Evansova je rekla da je hapšenje bilo malo grubo, kao i uzimanje podataka, ali da je u pritvoru jedan ljubazni policajac brinuo da se prema demonstrantima dobro postupa.

U subotu je u Baton Ružu uhapšeno više od 100 ljudi.

Izvor: RTS
Foto: Twitter/ qusioun_news

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter