Izvor:
10.07.2016 u 02:27
0

ISPOVEST NOVINARA KOJI JE GLEDAO SMRTI U OČI: Islamisti su pucali na mene iz SNAJPERA, a onda je usledelo…

Britanski istraživački novinar i glumac Ros Kemp ispričao je da su na njega iz snajpera pucali pripadnici Islamske države dok je snimao novu dokumentarni serijal na Bliskom istoku.

On je naveo da je boravio u Siriji i Iraku kako bi se susreo sa pripadnicima kurdskih snaga, koji se bore protiv Islamske države, prenosi britanski Miror.

"To je putovanje na jedno od najopasnijih mesta na planeti. Svedočio sam razaranju, koje je prouzrokovala Islamska država", rekao je Kemp (51).

On je istakao da je u severnom iračkom gradu Sindžar intervjuisao zarobljenog džihadistu. Njemu i njegovoj ekipi, kako je naveo, život je potom bio ugrožen dok su snimali na zapadnoj obali reke Eufrat u Siriji, odnosno kada su se našli pod paljbom pripadnika Islamske države.

"Naša putanja ka bezbednom mestu je bila veoma opasna. Otvorena je paljba na nas iz snajpera dok sam bio samo nekoliko metara od skloništa", rekao je Kemp.

Govoreći o Kurdima, on je ocenio da su oni "zrak svetlosti u moru tiranije" i istakao da su oni "preuzeli borbu protiv Islamske države".

"Iza linija na frontu, svedočio sam iskrenom pokretu za demokratiju, jednakost i toleraciju", rekao je Kemp.

Izvor:Tanjug
Foto:Facebook/Islamic-Invitation-Turkey

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter