Izvor:
30.04.2016 u 19:57
0

REVOLT DEMONSTRANATA: Opljačkan parlament, u opasnosti STRANE AMBASADE

Nekoliko hiljada demonstranata upalo je danas u dobro utvrđenu "Zelenu zonu" u Bagdadu, u kojoj se nalaze najvažnije vladine institucije i strane ambasade, a nekoliko njih opljačkalo je zgradu parlamenta nakon što poslanici nisu izglasali novi kabinet ministara, prenosi AFP.

Novinar francuske agencije navodi da je hiljade "besnih" demonstranata ušlo u zabranjenu zonu, od kojih je nekoliko počelo da pljačka zgradu parlamenta.

Prema rečima dvoje Rojtersovih svedoka, više stotina pristalica šiitskog muslimanskog sveštenika Muktada al Sadra upalo je u "Zelenu zonu", a pojedini su ušli i u zgradu parlamenta.

Demonstranti, koji su se okupili ispred dobro utvrđene zone, prešli su most iznad reke Tigar uzvikujući "Bežite kukavice" misleći na, navodi jedan od svedoka, poslanike koji su napuštali zgradu parlamenta.

Jedan stražar na kontrolnom punktu rekao je da demonstranti nisu pretresani pre ulaska, a na jednom televizijskog snimku vidi se kako oni mašu iračkim zastavama uzvikujući "Mirno, mirno" dok su pojedini stajali na betonskim zidovima koji ograđuju Zelenu zonu.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/saulocorona

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter