Izvor:
04.07.2016 u 19:50
0

NOSILI VOJNE UNIFORME: Na aerodromu uhapšena dvojica pripadnika Islamske države

Dva muškarca za koje se sumnja da su operativci takozvane Islamske države, uhapšena su danas na istanbulskom aerodromu Ataturk, na kojem je prošle nedelje izveden trostruki samoubilački napad, pri čemu je poginulo 45 ljudi, javili su turski mediji.

Privatna turska agencija Dogan je objavila da dvojica osumnjičenih potiču iz Kirgistana i navela njihove inicijale F.M.I. i K.V, prenela je agencija AP.

Turska policija je kod osumnjičenih u koferu navodno pronašla vojne kamuflažne uniforme i dvoglede za noćno osmatranje, kao i dva pasoša sa lažnim imenima.

U izveštaju agencije Dogan se ne navodi da li su muškarci u trenutku hapšenja stigli u Tursku ili su je napuštali.

Trojica napadača naoružana vatrenim oružjem i pojasima sa eksplozivom su 28. juna izvršila teroristički napad na istanbulskom aerodromu, u kojem je ubijeno 45 ljudi, uključujući 19 stranaca.

Niko još nije preuzeo odgovornost za taj napad, ali turski zvaničnici veruju da je to delo takozvane Islamske države.

Tanjug
Foto: Twitter/gulsenpeksoy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter