Izvor:
30.04.2016 u 01:55
0

ZIKA VIRUS: Prva smrt na terirotiji SAD!

Vlasti Portorika su objavile da je tu zabeležena prva smrt pacijenta vezana za zika virus koja se dogodila na teritoriji SAD.

AP navodi da je portorikanska ministarka zdravlja Ana Rijus kazala da je u pitanju 70-godišnji čovek iz šire oblasti prestonice San Huana koji je umro krajem februara. Agencija navodi da se vlasti ove karipske teritorije SAD bore sa 700 slučajeva virusa zika i traže od federalnih vlasti u Vašingtonu sredstva kako bi sprečili epidemiju.

Ovaj virus se brzo širi po Portoriku gde je njime zaraženo 89 trudnica. Rijusova je navela da se do sada porodilo 14 zaraženih trudnica i da su sve donele na svet zdrave bebe.

Tanjug
Foto: Twitter/CDCMMWR

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter