Izvor:
25.06.2016 u 18:32
0

ŠULC SE RAZBESNEO: Kamerona odluka je skandalozna, UZIMA CEO EVROPSKI KONTINENT ZA TAOCA!

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc izjavio je danas u Berlinu da je odluka britanskog premijera Dejvida Kamerona da čeka možda i do oktobra pre nego što napusti funkciju "skandalozna."

Kameron time "uzima ceo evropski kontinent za taoca," rekao je Šulc u intervjuu nemačkoj televiziji ARD.

Nakon britanskog referenduma 23. juna na kome su se glasači izjasnili za napuštanje EU, Šulc je juče izjavio da Unija želi što skoriji izlazak Britanije iz tog bloka i da u tom cilju advokati EU proučavaju da li je moguće da se ubrza mehanizam izlaska, odnosno aktiviranja člana 50 Lisabonskog sporazuma.

Šulc je u intervjuu britanskom listu "Gardijan" takođe upozorio da odluka britanskog premijera Dejvida Kamerona da odloži početak pregovora o Bregzitu do jeseni, dok ne bude izabran njegov naslednik – nije nesto što je dovoljno brzo.

"Neizvesnost je suprotno od onoga što mi želimo", istakao je Šulc, dodajući da je teško prihvatiti da je "čitav kontinent talac unutrašnje borbe u britanskoj Konzervativnoj stranci".

"Sumnjam da je čitava stvar samo u rukama vlade Ujedinjenog Kraljevstva. Moramo da primimo k znanju jednostranu odluku te zemlje da žele da čekaju do oktobra, ali to ne sme da bude poslednja reč", rekao je predsednik EP.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/rtktv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter