Izvor:
25.06.2016 u 03:43
0

BREGZIT PROUZROKOVAO CEPANJE BRITANIJE? Otcepljivanje razmatraju Škotska i Severna Irska!

Posle najave Škotske da bi mogla da održi referendum o svojoj nezavisnosti od Ujedinjenog Kraljevstva nakon Bregzita, takav zahtev čuje se i u Severnoj Irskoj.

Vicepremijer Severne Irske Martin Mekginis iz Šin Fejn stranke kaže da i građani Severne Irske moraju da imaju mogućnost da "odlučuju od svojoj budućnosti", preneli su britanski mediji.

Na jučerašnjem referendumu, 60 odsto građana Severne Irske glasalo je za ostanak Ujedinjenog Kraljevstva u EU. Stranka Šin Fejn godinama teži ujedinjenju Severne Irske sa Republikom Irskom.

Vlada Republike Irske sazvala je hitan sastanak nakon britanskog referenduma.

Ovaj rezultat imaće važne implikacije na Irsku, kao i na Britaniju i Evropsku uniju – navodi se u saopštenju irske vlade.

Prethodno je premijerka Škotske Nikola Sturdžen izjavila da je veoma verovatno da će Škotska održati drugi referendum o nezavisnosti i poručila da će uraditi sve što je neophodno kako bi osigurala Škotskoj mesto u Evropskoj uniji.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter