Izvor:
24.06.2016 u 21:03
0

PUTIN RAZUME BRITANCE: „Verujem da im je jasno zašto se ovo dogodilo!“

Rezultat referenduma u Velikoj Britaniji, na kojem se većina glasača izjasnila za izlazak iz Evropske unije, odražava nezadovoljstvo građana te zemlje stanjem bezbednosti i manjak želje da se pomažu slabije evropske privrede, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Verujem da je britanskim građanima jasno zašto se ovo dogodilo. Niko ne želi da hrani i subvencioniše slabije privrede, izdržavaju druge države i čitave narode – istakao je Putin, a prenela agencija Tass.

Građani su verovatno takođe nezadovoljni razeršenjem problema u sferi bezbednosti, koja je dramatično pogoršana usled snažnih migracionih procesa – naveo je ruski predsednik i dodao: – Ljudi žele da budu nezavisniji.

Komentarišući primedbu britanskog premijera Dejvida Kamerona da će Putin pozdraviti odluku o Bregzitu, Putin je istakao da Rusija nije imala nikakav uticaj na odluku Velike Britanije da napusti EU.

Putin je novinarima tokom posete Uzbekistanu rekao da će Bregzit imati i pozitivne i negativne posledice po Rusiju i svet, ali ta situacija će se popraviti u bliskoj budućnosti.

Rusija će prilagoditi svoju ekonomsku politiku novim okolnostima ako bude potrebe, dodao je on.

Putin je rekao da ne očekuje da će odluka Britanije da napusti EU imati uticaja na ekonomske sankcije EU prema Rusiji.

On je rekao da je spreman na dijalog sa EU, ali da ključ za rešavanje problema sankcija leži na rukovodstvu Ukrajine koje, po njegovim rečima, treba da primeni ono na šta se obavezalo Sporazumom iz Minska.

Tanjug
Foto: Twitter/101greatgoals

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter