Izvor:
24.06.2016 u 15:01
0

BREGZIT IZAZVAO PANIKU U EU: Desničarski lideri pozivaju na referendume, SAZVANI HITNI SASTANCI!

Francuski predsednik Fransoa Olan sazvao je za danas hitan sastanak francuske vlade nakon što su građani Velike Britanije glasali na referendumu da ta zemlja napusti Evropsku uniju.

Kancelarija francuskog predsednika saopštila je da će sastanak biti o bucuhnosti Evrope, preneo je AP.

Oland nije javno komentarisao rezultate referenduma u Velikoj Britaniji koji će, kako ocenjuje američka agencija, imati posledice po celu Evropu.

Lider francuskog desničarskog Nacionalnog Fronta Marin Le Pen pozvala je danas na održavanje sličnog referenduma u Francuskoj.

Šef poljske diplomatije Vitold Vaščikovski ocenio je danas da je glasanje građana Velike Britanije za izlazak te zemlje iz EU "loša vest" za Evropu i Poljsku, dok je česki premijer Bohuslav Sobotka poručio da EU mora "brzo da se menja".

Vaščikovski je istakao da je ishod referenduma u Velikoj Britaniji znak da se neki koncepti u Uniji moraju promeniti, preneo je Rojters.

"Ovo su loše vesti za Evropu i za Poljsku. To je velika dilema za evrokrate, svi želimo da ostanemo u EU, pitanje je u kom obliku", rekao je on za privatnu TV Republiku.

Sobotka je, istovremeno, rekao da EU mora brzo da se menja ne samo zato što su, kako je naglasio, britanski građani glasali za izlazak iz Unije već i da bi Unija ojačala podršku svojih građana.

On je ocenio da ishod referenduma u Velikoj Britaniji ne znači kraj EU i da bi ona trebalo da postigne dogovor o izlasku Velike Britanije "brzo i racionalno".

HasppyTv.rs
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter