Izvor:
24.06.2016 u 14:21
0

POSLE REFERENDUMA VEKA: Kameron više NEĆE BITI premijer?

Prema nepotpunim rezultatima, građani Velike Britanije odlučili su da napuste Evropsku uniju, a mediji već špekulišu da bi to moglo koštati funkcije britanskog premijera Dejvida Kamerona, koji je bio za ostanak u Uniji.

Bivši gradonačelnik Londona Boris Džonson, koji se zalagao za izlazak iz EU, sada se smatra vodećim kandidatom za Kameronovu zamenu, piše AP.

Kameron, koji je i lider vladajuće Konzervativne partije, uložio je svoj ugled za ostanak Britanije u EU, ocenjuje američka agencija.

Ipak, ima ima i drugačijih izjava.

Dejvid Kameron će i dalje biti premijer iako je Britanija glasala za izlazak iz Evropske unije – poručio je danas britanski ministar spoljnih poslova Filip Hamond.

"Ostaće premijer, sprovodiće u delo nalog britanskog naroda", rekao je Hamond za Skaj njuz, preneo je AFP.

Posle objavljivanja prvih nepotpunih rezultata izbora u Britaniji, prema kojima je 52 odsto Britanaca, glasalo za izlazak iz EU, pokrenulo se pitanje da li bi to moglo da košta funkcije britanskog premijera, koji se zalagao za ostanak u Uniji.

Izvor.Tanjug
Foto: Twitter/David_Cameron

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter