Izvor:
29.04.2016 u 03:48
0

LONDON U TIŠINI: Čuveni Big Ben neće raditi neko vreme

Više od 157 godina zvono Big Ben je označavalo vreme u Londonu i davalo mu poseban šarm.

Sada će London neko vreme biti tih. Naime, početkom sledeće godine Big Ben će drugačije raditi. Reč je o neophodnom projektu renoviranja i poravki.

U slučaju popravke, sat neće u potpunosti prestati sa radom, već samo nekoliko meseci kako bi se popravio njegov osnovni mehanizam.

Što se tiče zvona tokom radova, ono bi zvonilo samo da bi se obeležila važna dešavanja.

Stručnjaci se slažu da je definitivno vreme za obnovu čuvenog sata. Međutim, one u ovom slučaju neće biti male i koštaće Veliku Britaniju čak 29 miliona funti. Popravke će trajati tri godine i veliki Ben će neko vreme biti tih.

Veliko zvono je smešteno u Elizabetinoj kuli, na jednom krilu Vestminsterske palate. Posle više od jednog i po veka neprekidnog rada, postoji strah od užasa da sat može postati netačan ili u potpunosti prestati sa radom.

Toranj će biti obnovljen. Lift će biti postavljen da pomogne hendikepiranima i da olakšava evakuaciju svakome ko se nađe u opasnosti.

I oni koji se penju na 334 kamenih stepenika kako bi obavili određeni posao, sada će po prvi put imati toalet.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter