Izvor:
22.06.2016 u 02:01
0

NEMA VIŠE SJEDINJAVANJA PORODICE: Švedski parlament usvojio STROGA PRAVILA za migrante!

Švedski parlament danas je usvojio pooštrena pravila za tražioce azila, uključujući i obustavu davanja stalnog boravka onima kojima je odobren azil u toj skandinavskoj državi.

Zakonski predlog je prošao sa 240 glasova za, dok je 45 glasova bilo protiv, prenosi AP. Koalicionu vladu Socijalnih demokrata i Zelenih podržali su Švedski demokrati i konzervativna Umerena stranka.

Osim trogodišnjeg boravka za većinu izbeglica, uvedene su mere koje ograničavaju sjedinjavanje porodice. Nova pravila počinju da važe od 20. jula i primenjuju se na one koji su u Švedsku stigli nakon 24. novembra prošle godine kada je vlada počela da raspravlja o oštrijem stavu prema izbeglicama.

Vlada smatra kako je potez nužan zbog problema koji su nastali 2015. kad je u Švedsku stiglo preko 163.000 tražilaca azila.

Trideset poslanika bilo je uzdržano, uključujući članove opozicione Liberalne stranke i Demohrišćana, a 34 članova parlamenta koji broji 349 poslanika bilo je odsutno.

Novi zakon kritikovale su nevladine organizacije poput švedskog ogranka Amnesty Internešenala i organizacije Save the Children, a to su učinili i biskupi švedske luteranske crkve.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/TASS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter