Izvor:
21.06.2016 u 15:38
0

EVAKUISAN ŠOPING MOL I METRO: Lažni terorista SAM POZVAO POLICIJU!

U centru Brisela su jutros evakuisane i dve metro stanice, nedugo nakon uzbune u trgovinskom centru u kojem je uhapšen muškarac za kojeg se kasnije ispostavilo da je opasan lažnim pojasom sa eksplozivom, javljaju lokalni mediji. Građani su na društvenim mrežama naveli da su evakuisane stanice De Bruker i Šuman, koja se nalazi u blizini institucija Evropske unije u Briselu, preneo je sajt RT. Prethodno je jutros oko 05.30 sati u centru Brisela uhapšen muškarac (26) za kojeg se sumnjalo da je opasan eksplozivom ili da je postavio paket bombu, zbog čega je evakuisan trgovinski centar i okolno područje, javili su lokalni mediji.

elgijsko državno tužilaštvo je potvrdilo da je muškarac uhapšen, ali je navelo da kod njega niti u blizini šoping centra nije pronađen eksploziv, prenela je agencija AP.

Osumnjičeni je trenutno na ispitivanju. Eksploziv nije pronađen – izjavila je portparol državnog tužioca u Briselu Ine Van Vimerš.

Kasnije se ispostavilo da je 26-godišnjak imao lažni "pojas sa eksplozivom", koji je bio napunjen solju, a muškarac je sam pozvao policiju da prijavi sumnju na bombu. Televizija RTL je, pozivajući se na anonimne izvore, objavila da uhapšeni možda ima mentalnih problema.

Građani su prijavili da su videli muškarca kako se čudno i sumnjivo ponaša u blizini trgovinskog centra "Siti 2" u samom centru Brisela, prenosi sajt RT. Nakon prijave, policija je blokirala čitavo područje, kao i obližnji bulevar i metro stanicu "Rožije".

Muškarac je uhapšen na licu mesta, navode lokalni mediji.

Belgijski premijer Šarl Mišel je za televiziju RTL izjavio da je "situacija veoma ozbiljna" i zakazao krizni sastanak vlade.

Tanjug
Foto: Twitter/POLITICOEurope

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter