OČEKUJE SE VELIKI VOJNI UDAR: Keri ODUŠEVLJEN dokumentom o pozivu na vojnu akciju protiv Asada!

Keri

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je danas da je pročitao interni dokument grupe diplomata Stejt departmenta, koji su pozivali na vojnu akciju protiv vlade predsednika Bašara el Asada, navodeći da ga smatra "veoma dobrim".

Taj dokument je potpisao 51 američki zvaničnik, a u javnost je izašao prošle nedelje. Oni su pozvali SAD na vojnu akciju kako bi primorali režim sirijskog predsednika da pregovara o miru, preneo je AFP.

Upitan tokom jednog javnog skupa kom su prisustvovali studenti da li je pročitao dokument, Keri je odgovorio: "Da. Veoma je dobar. Sastaću se sa njima". U dokumentu se protestuje zbog politike SAD u Siriji i tvrdi da sadašnji pristup radi protiv sirijske opozicije, a pomaže Asadu da ostane na vlasti.

Ti zvaničnici smatraju da bi napade trebalo pokrenuti jer režim sirijskog predsednika konstantno krši dogovor o prekidu vatre.

"Racionalno je preduzeti korake da bi se prekinulo krvoproliće i patnja u Siriji, posle petogodišnjeg brutalnog rata. Status kvo u Siriji ne može da opstane", navodi se u dokumentu u koji je uvid imao Njujork tajms.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/JohnKerry

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV